Hitaat hiilihydraatit

Pasta d’oro sisältää

hyviä ja hitaita hiilihydraatteja

Pasta on yksi niistä tuotteista, joista saamme hiilihydraatteja. Tarvitsemme hiilihydraatteja päivittäin. Ne ovat erityisen tärkeitä fyysisten suoritusten kannalta, mutta vaikka et olisi fyysisesti kovin aktiivinen, hiilihydraatit ovat silti tärkeitä kehon toiminnoille. Ne antavat välttämätöntä energiaa päivittäiseen työhömme ja ovat yhdessä rasvojen ja proteiinien kanssa käytettävissämme olevia energianlähteitä. Pasta d’oron gluteenittomat pastat ovatkin erinomainen vaihtoehto päivään!

Valitse oikeantyyppiset hiilihydraatit – se on tärkeää!

On olemassa sekä nopeita että hitaita hiilihydraatteja (joskus nimetään myös puolinopeat). Hiilihydraattien nopeus tai hitaus riippuu siitä, kuinka nopeasti ne nostavat verensokerin tasoa ruokailun jälkeen.

Keho pyrkii aina pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena. Matala verensokeri aiheuttaa mm. väsymystä, keskittymisvaikeuksia, makeisten himoa tai nälkäisyyttä.

Myös korkea verensokeri voi vaikuttaa kielteisesti, esimerkiksi vaurioittaa sydäntä ja verisuonia, ja se saattaa aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista. Keho erittää insuliinia saadakseen verensokeritason laskemaan. Insuliini on hormoni, joka saa verensokerin laskemaan, mutta sillä on kielteinen vaikutus – se muodostaa rasvaa. Lihomisen välttämiseksi on tärkeää ylläpitää mahdollisimman tasaista verensokeritasoa.

Paras tapa pitää yllä tasaista verensokeritasoa on syödä hitaita hiilihydraatteja ja, mikäli mahdollista, välttää nopeita hiilihydraatteja.

Hitaat hiilihydraatit

Keho ottaa hitaat hiilihydraatit käyttöönsä hitaasti, joten verensokerin taso pysyy tasaisempana. Tasaisen verensokeritason ansiosta päivittäisiin toimintoihin ja fyysisiin aktiviteetteihin tarvitsemamme energia on varastoituna kehossa. Hitaat hiilihydraatit antavat paremman ja tasapainoisemman verensokeritason, mikä auttaa jaksamaan, kasvattaa kylläisyyden tunnetta ja vähentää himoa napostella ruoka-aikojen välissä.

Hitaat hiilihydraatit ovat keholle parempi energiavarasto ja riittävät pidemmän ajan. Hitaita hiilihydraatteja on Pasta d’oro -tuotteissa. Nopeita hiilihydraatteja on muun muassa valkoisessa leivässä, virvoitusjuomissa, aamiaismuroissa, perunamuusissa, pikamakaroneissa ja tahmeassa riisissä.

Ota yhteyttä – Delhome Oy maahantuo ja jälleenmyy Pasta d’oron herkullisia pastoja!